Centr’AL

B-architecten

“These two facing buildings form a new gateway for the area and frame a generous public space that extends inside the volumes and culminates at the roof terrace.” Konstantinos Pantazis

Balancing act

— Bart Tritsmans

In the lively neighbourhood on the border between Saint-Gilles and Forest, B-architecten realized the new community centre Centr’al. The undeveloped areas at the corners of the Albert Pole junction, which emerged decades ago when the metro was built, were given a new purpose. The site presented the design team with major challenges, but together with Util, B-Architecten succeeded in realizing an iconic building and a high-quality urban integration. The project fills a gap in the urban fabric, creates a new landmark, and provides new meeting places for the neighbourhood.

Read more

  • B-architecten

  • https://b-architecten.be/

  • Centr'AL

  • Forest, Belgium

  • Cultural and sporting complex consisting of a neighbourhood restaurant, a foyer, an auditorium and 3 spaces for practising soft sports

  • Competition

  • Municipality of Forest

  • 25/11/2020

  • 1470,73 m²

  • 3 643 125,07 €

  • Omgeving

  • Util struktuurstudies

  • Boydens Engineering

  • Boydens Engineering

  • Bureau De Fonseca

  • InAdvance

More info

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER