A propos du Brussels Architecture Prize

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium. Om de twee jaar bekroont de Brussels Architecture Prize opmerkelijke architectuurprojecten die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021.

Le Brussels Architecture Prize met à l’honneur Bruxelles et son architecture. Des architectes de talent en font un laboratoire de l’architecture et de l’urbanisme contemporains : des projets innovants activement soutenus par les pouvoirs publics sont aujourd’hui une source d’inspiration au-delà des frontières de la Région.

De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties van Belgische of buitenlandse architecten in Brussel en van Brusselse bureaus in Vlaanderen, Wallonië of het buitenland. Elke architect met een architectenbureau in Brussel of auteur van een bouwwerk dat bijdraagt aan de kwaliteit van de hoofdstad, opgeleverd tussen januari 2020 en juni 2023, kan een kandidatuur indienen. Zowel jonge als gevestigde architecten kunnen kandideren met kleine, innovatieve interventies en grote, publieke ingrepen.

INSCRIVEZ-VOUS À LA NEWSLETTER