ONTDEK ONZE EVENEMENTEN EN RANDPROGRAMMA 2023

Afin de faire ressortir des thèmes pertinents et de rassembler les différents acteurs du secteur, nous organisons un vaste programme en marge du concours en collaboration avec nos partenaires. Il s’agit notamment de visites des projets nominés, d’une exposition, de débats et de la cérémonie officielle de remise du Prix d’architecture de Bruxelles 2023, qui aura lieu cet automne.

ONTDEK DE GENOMINEERDE PROJECTEN

Afgelopen juni kwamen de juryleden bijeen om de ingediende projecten van de tweede editie van de Brussels Architecture Prize te bespreken. Dorte Mandrup (voorzitter van de jury, Dorte Mandrup Arkitekter A/S), Job Floris (Vice-voorzitter, Monadnock), Eva Prats (Flores y Prats Arquitectos), Markus Bader (raumlabor), Meriem Chabani (New South) en Kaye Geipel (bauwelt) waren onder de indruk van de veelheid en de kwaliteit van de architecturale productie in Brussel. Ze selecteerden in totaal 24 genomineerde projecten in vier categorieën. Ontdek ze hieronder!

DE JURYLEDEN VAN DE BRUSSELS ARCHITECTURE PRIZE 2023 ZIJN BEKEND

Over de Brussels Architecture Prize 2023

Deze prijs ging van start in 2021 als initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en coproductie van Urban.Brussels en A+ Architecture in Belgium, en zet opnieuw de Brusselse architectuur en haar architecten in de verf. Zij maken de stad en ontwikkelen innovatieve projecten die een bron van inspiratie zijn tot ver buiten de grenzen van het Gewest. Deze tweejaarlijkse prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021 en bekroonde toen 7 projecten en architectenbureaus.

De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties van Belgische of buitenlandse architecten in Brussel en van Brusselse bureaus in Vlaanderen, Wallonië of het buitenland. Elke architect met een architectenbureau in Brussel of auteur van een bouwwerk dat bijdraagt aan de kwaliteit van de hoofdstad, opgeleverd tussen januari 2020 en juni 2023, kan een kandidatuur indienen. Zowel jonge als gevestigde architecten kunnen kandideren met kleine, innovatieve interventies en grote, publieke ingrepen.

Volg ons op Instagram | Schrijf u in op onze nieuwsbrief

BRUSSELS ARCHITECTURE PRIZE 2021