Wie worden de winnaars van de Brussels Architecture Prize?

De inschrijvingen voor de eerste editie van de Brussels Architecture Prize werden op 31 mei 2021 met succes afgesloten. We ontvingen meer dan 175 inzendingen in vier categorieën.

Op 29 juni selecteerde de internationale jury – Sofía von Ellrichshausen (juryvoorzitter, Pezo von Ellrichshausen), Konstantinos Pantazis (vice-voorzitter, Point Supreme) Samia Henni (Cornell University), Deyan Sudjic (criticus en curator), Anna Puigjaner (MAIO) en Louis Léger (BAST) – de genomineerden en laureaten uit de 4 categoriëen. De genomineerden worden bekendgemaakt in de week van 20 augustus 2021.

Om op de hoogte te blijven van al het nieuws over de Brussels Architecture Prize,

JURY

De juryleden van de eerste editie van de Brussels Architecture Prize zijn bekend! De professionele internationale jury is samengesteld uit gerenommeerde buitenlandse architecten en sleutelpersonen uit de internationale architectuurwereld met een relatie tot (of liefde voor) Brussel.

SAMIA HENNI

DEYAN SUDJIC

SOFIA VON ELLRICHSHAUSEN

LOUIS LEGER

ANNA PUIGJANER

KONSTANTINOS PANTAZIS

OVER DE BRUSSELS ARCHITECTURE PRIZE

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium.

Om de twee jaar bekroont de Brussels Architecture Prize opmerkelijke architectuurprojecten die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze prijs wordt voor het eerst uitgereikt in 2021, in partnerschip met het CIVA en BOZAR.

+

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF VAN DE BAP