Ontdek de genomineerden en stem op je favoriete project!

Afgelopen juni kwamen de juryleden bijeen om de ingediende projecten van de eerste editie van de Brussels Architecture Prize te bespreken. Ze waren onder de indruk van de veelheid en de kwaliteit van de architecturale productie in Brussel en nomineerden in totaal 31 projecten in vier categorieën.

Ook het publiek krijgt een stem. Stem vanaf nu op je favoriete project onder de genomineerden in alle categorieën samen! Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs van de Brussels Architecture Prize. De publieksprijs, de winnaars van de vier categorieën en de eervolle vermeldingen worden op 13 december 2021 bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Ontdek de genomineerden projecten in de vier categorieën:

JURY

De juryleden van de eerste editie van de Brussels Architecture Prize zijn bekend! De professionele internationale jury is samengesteld uit gerenommeerde buitenlandse architecten en sleutelpersonen uit de internationale architectuurwereld met een relatie tot (of liefde voor) Brussel.

SAMIA HENNI

DEYAN SUDJIC

SOFIA VON ELLRICHSHAUSEN

LOUIS LEGER

ANNA PUIGJANER

KONSTANTINOS PANTAZIS

OVER DE BRUSSELS ARCHITECTURE PRIZE

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium.

Om de twee jaar bekroont de Brussels Architecture Prize opmerkelijke architectuurprojecten die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze prijs wordt voor het eerst uitgereikt in 2021, in partnerschip met het CIVA en BOZAR.

+

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF VAN DE BAP