Accessible Public Space

Hoe voor Brussel een toegankelijk, inclusief en duurzaam openbaar domein ontwerpen? Daarover handelt het tweede debat met de architectenbureaus 1010 architecture urbanism, PIOVENEFABI, Acte – 51N4E, Bureau Bas Smets, Grue, DEV-space en vvv architecture urbanisme / Bloc Paysage. Moderator is Gideon Boie, architect en oprichter van het collectief Bavo dat onderzoek verricht naar kunst, architectuur en ruimtelijke planning. Hij is lesgever en onderzoeker aan de KU Leuven.

De projecten van deze 7 Belgische bureaus, genomineerd voor de Brussels Architecture Prize, getuigen stuk voor stuk van ruimtelijke, sociale en ecologische ambities. De deelnemers zullen debatteren over de toegankelijkheid van het openbaar domein vandaag in het licht van de noties inclusiviteit, duurzame ontwikkeling en zachte mobiliteit, waarbij elkeen, ongeacht aard of generatie, de mogelijkheid krijgt ervan te genieten en samen de stad te beleven.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uitgewerkt door Urban in een coproductie met A+ Architecture in Belgium. De cyclus van 5 lezingen, georganiseerd in samenwerking met CIVA, nodigt sprekers uit te handelen over een specifiek thema aan de hand van hun architectuurpraktijk. Deze lezing is de tweede in een cyclus van 5 lezingen.

Praktische informatie

  • 2 november 2021, 20u00-21u30
  • In het Frans en het Nederlands
  • CIVA (Kluisstraat 55, 1050 Brussel)
  • Het evenement is toegankelijk voor personen in het bezit van een Covid Safe Ticket.