Architectural Policy in Brussels

Ter inleiding van de debatten van de Brussels Architecture Prize, behandelt Nikolaus Hirsch, artistiek directeur van het CIVA en moderator van het eerste debat, het onderwerp “Architectural Policy in Brussels” met de sprekers Anne Ledroit, Julie Willem, Michaël Goetynck, Vincent Pierret, Nicolas Hemeleers en Kristiaan Borret in het CIVA.

Het architectuurbeleid in Brussel heeft ongetwijfeld een rol gespeeld in de kwaliteit en diversiteit van de ingediende kandidaturen voor de Brussels Architecture Prize. De jongste tien jaar zijn er inderdaad instrumenten ingezet die de Brusselse architecturale kwaliteit moeten versterken, ondersteunen en verhogen. Er zijn welteverstaan nog uitdagingen waarop we in dit debat dieper ingaan. Sprekers snijden onderwerpen aan als het betrekken van de particuliere bouwheren in het streven naar architecturale en stedelijke kwaliteit in Brussel; het belang van de integratie van duurzame ontwikkeling, circulaire economie en participatie bij het uitwerken van een project; de plaats die de administratie in dit proces van reflectie zou moeten innemen.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uitgewerkt door Urban in een coproductie met A+ Architecture in Belgium. De cyclus van 5 lezingen, georganiseerd in samenwerking met CIVA, nodigt sprekers uit te handelen over een specifiek thema aan de hand van hun architectuurpraktijk. Deze lezing is de eerste in een cyclus van 5 lezingen.

Praktische informatie 

  • 26 oktober 2021, 20u00-21u30
  • In het Frans, Nederlands en Engels,
  • CIVA (Kluisstraat 55, 1050 Brussel)