WEDSTRIJD

Ontdek een week lang de elektrische Polestar 2!

Polestar, sponsor van de Brussels Architecture Prize, stelt zijn nieuwe elektrische Polestar 2 wagen gedurende een week ter beschikking van een van jullie! Zo kan u het plezier van 100% elektrisch rijden ontdekken. Polestar voorziet een plugsurfing laadpas om de wagen zorgeloos te kunnen opladen.

Wenst u deel te nemen? Beantwoord dan de volgende vraag:  “Geef 3 voorbeelden van belangrijke stappen die Polestar al heeft gezet om de productie van zijn wagens duurzamer te maken?”

Stuur uw antwoord per e-mail op naar info@brusselsarchitectureprize.be, voor 10 december 2021, 12u. De winnaar wordt uitgeloot en op dezelfde dag om 17u bekendgemaakt. Hij wordt ook uitgenodigd op de soiree van de uitreiking van de Brussels Architecture Prize om zijn of haar cadeau op te halen.

Veel geluk!

Ontdek de Polestar 2 hier

“Geef 3 voorbeelden van belangrijke stappen die Polestar al heeft gezet om de productie van zijn wagens duurzamer te maken?”

Over Polestar...

Polestar werd in 2017 opgericht als een nieuwe, op zichzelf staande Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen. Opgericht door Volvo Cars en Geely Holding, geniet Polestar van specifieke technologische en engineering synergieën met Volvo Cars en profiteert het van aanzienlijke schaalvoordelen als gevolg daarvan.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, en de wagens zijn momenteel beschikbaar en op de weg in 14 wereldwijde markten in Europa, Noord-Amerika en China. In 2021 breidt Polestar uit naar acht extra nieuwe markten in Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. 

In september 2021 kondigde Polestar haar voornemen aan om als een openbaar bedrijf op de Nasdaq te noteren in een bedrijfscombinatieovereenkomst met Gores Guggenheim, Inc. Volledige informatie over deze definitieve overeenkomst kan hier worden gevonden.

Het hoofdkantoor van Polestar België bevindt zich in Brussel. Consumenten kunnen terecht in een van de vier Polestar Spaces in België, in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Polestar produceert twee elektrische performance wagens 

  • De Polestar 1, een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride GT met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km (WLTP), het grootste bereik van een hybride wagen wereldwijd. Met een productie die eind 2021 ten einde loopt, heeft de Polestar 1 zich gevestigd als een exclusieve wagen.
  • De Polestar 2, een elektrische performance fastback, is de eerste volledig elektrische wagen van het merk met een hoog volume. De Polestar 2 bestaat in drie varianten die een lange – en een standaard actieradius tot 78 kWh combineren met een dual of een single motor aandrijflijn gaande tot 300 kW/408 hp en 660 Nm.

In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische performance SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd, net zoals de Precept die in ontwerp is voor verdere productie. Die laatste weerspiegelt de visie van het merk op het gebied van duurzaamheid, digitale technologie en design. 

In april 2021 kondigde Polestar aan een volledig klimaat neutrale wagen te willen bouwen tegen 2030, zonder daarbij gebruik te maken van offsetting door het aanplanten van bomen.

De voordelen van een Polestar 2 als bedrijfswagen

www.polestar.com