Craftsmanship 

Als slot van de lezingencyclus in het kader van de Brussels Architecture Prize, snijdt Aslı Çiçek het thema aan van het vakmanschap met de architecten van de bureaus Bovenbouw Architectuur, Sugiberry, Atelier d’Architecture Galand – AAG en BC architects & studies. 

Sinds tientallen decennia behoort het proces van de geïndustrialiseerde bouw en het gebruik van standaardmaterialen tot de courante praktijk. Toch blijft België, waar de privémarkt een belangrijk deel uitmaakt van de bouwsector, een vruchtbare bodem voor artisanale realisaties. De projecten die tijdens de lezing aan bod komen getuigen van de ambitie van deze vier bureaus om duurzame, lokale, natuurlijke en herbruikbare materialen te gebruiken. Dat komt ook tot uiting in de materialenstudie, nieuwe ervaringen in de bouwsector en de ontwikkeling van nieuwe technische bijzonderheden. Het debat zal gaan over het belang van deze inspanningen in de ontwikkeling van een hedendaags architecturaal streven.

Aslı Çiçek is architect en architectuurrecensent. Sinds 2020 is zij professor aan de Faculteit Architectuur en Schone Kunsten van UHasselt en gastprofessor aan de Faculteit Architectuur en Stedenbouw van Ughent.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uitgewerkt door Urban in een coproductie met A+ Architecture in Belgium. Deze lezing is de vijfde in een cyclus van 5 lezingen, ingericht in samenwerking met CIVA.

Praktische informatie

  • 7 december 2021, 20u00-21u30
  • In het Frans, het Nederlands en het Engels
  • CIVA (Kluisstraat 55, 1050 Brussel)
  • Het evenement is toegankelijk voor personen in het bezit van een Covid Safe Ticket.