Pine Concrete House

sugiberry

“Dit huis, met een kleine voetafdruk, heeft een compacte aanwezigheid maar ook een duidelijk gevoel van volledigheid. De zorg waarmee het werd ontworpen, blijkt uit de overgangen tussen de verschillende oppervlakken, de plaatsing van elke plank (zowel in de bekisting als in een afgewerkte binnenwand), de bewuste omgang met subtiele verschillen van materialen en de ambachtelijke sfeer zowel buiten als binnen.” Sofia von Ellrichshausen

Balanceren tussen praktijk en theorie

— Hera Van Sande

Met het Pine Concrete House in Zuid-Afrika heeft het interculturele bureau Sugiberry een toevluchtsoord met één slaapkamer gecreëerd, gescheiden van de multigenerationele gezinswoning. De betonnen elementen van deze ‘retraite’, die gedeeltelijk in de grond zijn ingegraven, worden aan de binnenkant herhaald met de betonbekisting, hun houten tegenhanger.

Meer lezen

  • sugiberry

  • http://www.sugiberry.com

  • Pine Concrete House

  • Paarl, Zuid-Afrika

  • Eengezinswoning

  • Directe opdracht

  • Privé

  • 14/02/2020

  • 143 m²

  • Private

  • Mayu Takasugi & Johannes Berry (sugiberry)

  • Richard Cooper (Hout) JTL Structures (Beton)

  • Wollies Houtwerke (bekistingsconstructie) - Hein Visagie Project Management (betonadviseur)

  • ClaasEco Construction

Meer info

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF VAN DE BAP