Social inclusion

Hoe kan architectuur sociale integratie bevorderen door veiligheid en toegankelijkheid te garanderen? Kan architectuur die verschillende programma’s combineert en zich integreert in het bestaande stedelijke weefsel de manier veranderen waarop we naar de stad kijken? 

DDS+ &BOGDAN, FILTER CAFÉ FILTRÉ ATELIER, GÉNÉRALE en KARBON’ nemen deel aan het slotdebat dat georganiseerd wordt in het kader van de Brussel Architectuurprijs 2023. De discussie wordt gemodereerd door Evelien Pieters, architect en directeur van PAF (Platform voor Architectuur en Feminisme), die zich bezighoudt met de positieve impact die architectuur kan hebben op een leefomgeving, met speciale aandacht voor gendergelijkheid, inclusie en werkcultuur. 

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt beheerd door Urban in samenwerking met A+ Architecture in Belgium. Een cyclus van 4 debatten, geproduceerd in samenwerking met CIVA, nodigt sprekers uit om hun visie te geven op een specifiek thema aan de hand van hun architectuurpraktijk. “SOCIAL INCLUSION” is het vierde debat in de reeks. 

Praktische informatie