When architecture meets landscape

 Hoe kan een architectuurproject worden ontworpen in relatie tot zijn context en het omringende landschap? Dit is het onderwerp van dit eerste debat, waaraan de architectenbureaus BAS SMETS, BOB361, LANDINZICHT, OFFICE KERSTEN GEERS DAVID VAN SEVEREN en V+ deelnemen. Het debat wordt gemodereerd door Nikolaus Hirsch, artistiek directeur van CIVA. 

De projecten van deze 5 Belgische bureaus op de shortlist van de Brussel Architectuurprijs hebben ruimtelijke, sociaal-maatschappelijke en ecologische ambities. In dit debat bespreken de sprekers de bijzondere relatie tussen hun project en zijn context, en hoe het het omringende bebouwde en onbebouwde landschap definieert. 

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt beheerd door Urban in samenwerking met A+ Architecture in Belgium. Een cyclus van 4 debatten, geproduceerd in samenwerking met CIVA, nodigt sprekers uit om hun visie te geven op een specifiek thema aan de hand van hun architectuurpraktijk. “WHEN ARCHITECTURE MEETS LANDSCAPE” is het eerste debat in de reeks. 

Praktische informatie